“Aš turiu savo kūrybinių planų. Tiek metų praleidęs žiniasklaidos rinkoje, aš manau, kad turėsiu progą kur savo žinias pritaikyti. Niekur aš nedingstu, manau, kad aš tiesiog dabar galėsiu atsidėti tiems dalykams, kurie man iš tikrųjų yra svarbūs, nes jeigu tu dirbi Lietuvos televizijoje, natūralu, kad negali visų savo idėjų įgyvendinti”, - DELFI sakė A. Lelkaitis.

A.Lelkaitis patikino, kad sprendimas palikti LTV Naujienų tarnybą buvo asmeninis. Jo nuomone, naujienų direkcijai vadovauti turėtų sąžiningas profesionalas. Šiuo metu A. Lelkaitis sakė norįs paatostogauti.

Tuo tarpu "Lietuvos žinių" šaltinių teigimu, pagrindinė priežastis, dėl kurios A.Lelkaitis išėjo iš nacionalinės televizijos, - konfliktas su verslo žinių vedėja Aurelija Simutis.

LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis LŽ patvirtino, kad susirinkimo metu Lelkaitis priekaištavo, jog Simutis dirba dviejuose darbuose - ne tik televizijos ekrane skaito verslo žinias, bet ir yra verslo žurnalo vyriausioji redaktorė. Naujienų tarnybos vadovas jai anksčiau buvo pareiškęs ultimatumą - arba darbas televizijoje, arba - žurnale. Tačiau A.Simutis su tokiu pasiūlymu nesutiko.

Pasak šaltinių, netrukus LTV vadovybė gavo žinių, jog per "Panoramą" ir kitas žinių laidas orų prognozes pranešinėjantys hidrometereologijos centro darbuotojams nelegaliai mokami autoriniai atlyginimai. Pasak K.Petrauskio, atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad autorinė sutartis buvo sudaryta tik su vienu centro darbuotoju, o jis gautą atlyginimą padalydavo kolegomis. "A.Lelkaitis pripažino, kad neatsakingai tvarkė dokumentus ir dėl to prisiėmė atsakomybę", - sakė Petrauskis.

Ketvirtadienį Kęstutis Petrauskis DELFI sakė, kad kol kas ieškoma LTV Naujienų tarnybai vadovausiančio žmogaus. Pasak K. Petrauskio, kandidatų ieškoma tarp LRT žurnalistų, tačiau neatmetama, kad A. Lelkaičio kėdę gali užimti ir su LRT nesusijęs žmogus.

K. Petrauskis sako, kad Naujienų tarnybos vadovas turėtų būti patyręs, išmanyti žurnalistiką ir gebėti organizuoti darbą, “kad LTV Naujienų tarnyba būtų geriausia Lietuvoje”.

Kol kas dar nežinoma, kas laikinai pakeis A. Lelkaitį, mat šis dar nėra įteikęs prašymo atleisti iš darbo.

“Manau, kad žmogus gerai dirbo, buvo atsidavęs savo darbui ir stengėsi, kad Naujienų tarnyba tikrai gerai dirbtų – “Panorama” visada būdavo pirmoji, kai įvykdavo svarbūs įvykiai”, - apie A. Lelkaitį kalbėjo K. Petrauskis, užsiminęs, kad per penkerius darbo metus tarp jų buvę ir pykčių.

33 metų Vilniaus universiteto žurnalistikos absolventas A.Lelkaitis anksčiau yra dirbęs “LitPoliinter” televizijoje reporteriu, LNK televizijos korespondentu, radijo stoties “M-1” žinių redaktoriumi. 1998 - 2001 m. A. Lelkaitis ėjo LNK televizijos Informacijos laidų grupės redaktoriaus pareigas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją