„Neturiu ką komentuoti, šiuo klausimu nekalbėsiu“, - Paskolų komitetui vadovaujantis R. Pogorelovas vengė kalbėti apie jam įteiktą pranešimą apie įtarimą.

Šaltinių teigimu, advokato padėjėjas galėjo būti pažįstamas su vienu šiuo metu suimtu verslininku, kuris esą padėdavo banke sutvarkyti paskolų pratęsimo reikalus.

Šiuo metu už grotų yra pakliuvę, o teismas yra leidęs suimti vilnietį Marijaną Romanovskį bei Panevėžio verslininką Andrių Grigalauską. Būtent jie verslininkams esą tarpininkaudavo dėl paskolų grąžinimo „Swedbanke“.

Įtarimų yra sulaukęs ir iš „Lietuvos pašto“ vadovo pareigų atleistas A. Urbonas, tačiau beveik dvi savaites Lukiškėse praleidęs vyras šiuo metu dienas leidžia namuose.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai jam yra pareiškę įtarimus dėl keturių epizodų, tačiau baudžiamojoje byloje iš viso tiria maždaug 40 atvejų. Įtariama, kad jie finansinių problemų turintiems verslininkams siūlydavo išspręsti problemas pagerindami kredito grąžinimo arba gavimo sąlygas.

Pareigūnai tiria A. Urbono veiklą viename didžiausių šalies bankų - „Swedbank“. Apie galimai padarytas nusikalstamas veikas sostinės policijai pranešė banko atstovai, atlikę patikrinimą. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų rugsėjį.

Pareigūnai jau yra apklausę nemažai verslininkų, su kuriais dirbo A. Urbonas ir jo kolegos. Vienas kaunietis, kuriam buvo pratęsta lizingo sutartis banke, byloje yra pripažintas nukentėjusiuoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją