DELFI primena, kad pirmadienį savaitraštis „Veidas“ pateikė turtingiausių Lietuvos žmonių trisdešimtuką. Jo viršūnėje atsidūrė B. Lubys, savaitraščio duomenimis, turintis daugiau nei 2 mlrd. Lt. „Veido“ skaičiavimu, Lietuvoje yra vos du milijardieriai. Antruoju įvardytas iškart po B. Lubio tarp turtingiausių įrašytas vienas iš VP grupės akcininkų Nerijus Numavičius, kurio turtas įvertintas apie 1,9 mlrd. Lt.

B. Lubys pripažino nežinantis, ar iš tiesų yra turtingiausias Lietuvoje, nes esą nėra jokios patvirtintos skaičiavimo metodikos.

„Man atrodo, kad jis (turtas – DELFI) apskritai neapskaičiuotas, nes pagrindu paimtos gaunamos pajamos ir nustatyta, kad pernai jos buvo 5 mlrd. Lt, o šiemet planuojama 3,5 mlrd. Lt ar 4 mlrd. Lt ir iš to padaryta išvada. Pajamų gavimas yra kompanijų, ne mano asmeniškai ir tai nėra dividendai. (...) Aš nemanau, kad tai yra statistiniai duomenys, aš nemanau, kad tai yra teisingi duomenys, aš manau, kad tai yra daugiau emocinis pagrindas, nes ten yra sumaišyta pajamos, pelnas, turtas“, – apie išpublikuotus rezultatus DELFI kalbėjo verslininkas.

„Nei aš jaučiuosi turtingesnis, nei biednesnis, nei aš jaučiuosi pagirtas, nei nuskriaustas. Aš į šiuos klausimus žiūriu labai liberaliai“, – šypsodamasis pridūrė jis.

LPK prezidentas tvirtino negalįs pasakyti, kiek jo turtas per metus sumažėjo ir kokia šiuo metu yra jo vertė, nes neturįs poreikio skaičiuoti.

„Pavyzdžiui, gali susiskaičiuoti turtą šiandien ir užvakar, tai skirtumas tarp šiandien ir užvakar gali būti dvigubas. Todėl, kad vyksta gyvenimas: turto, žemės vertinimas ir taip toliau. Aš žinau turto buhalterinę vertę, nuo kurios mokami mokesčiai ir to man pakanka“, – sakė B. Lubys.

DELFI primena, kad B. Lubiui priklauso vienas didžiausių šalyje verslo koncernų „Achemos grupė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)