Kokią nuobaudą skirti Panevėžio teisėjui, turėtų nuspręsti Teisėjų garbės teismas. A. Šukaičio drausmės byla jį turėtų pasiekti jau kitą savaitę.

A. Šukaitis į Teisėjų etikos ir drausmės komisijos akiratį pakliuvo po Generalinės prokuratūros atlikto tyrimo. Baudžiamojon atsakomybėn Seimo generalinis prokuroras prašė patrukti ne tik A. Šukaitį, bet ir jo kolegą iš Civilinių bylų skyriaus - teisėją Rimantą Savicką.

R. Savickas buvo įtariamas nedarbingumo lapelio klastojimu, neteisėtu trijų 60 Lt, 100 Lt ir 135 Lt vertės viskio butelių, apie 30 Lt vertės maisto priėmimu.

A. Šukaitis prokurorų nemalonės sulaukė jau minėtam kolegai perdavęs vieną viskio butelį bei kartu su juo iš bankroto administratoriaus paėmęs keturias 990 Lt vertės padangas, kurios buvo uždėtos ant jųdviejų medžioklei naudojamo automobilio.

„R. Savickas organizavo tikro dokumento suklastojimą. Jis 2008 m. lapkričio 6 d. kreipėsi į Panevėžio miesto poliklinikos į bendrosios praktikos gydytoją, kad ši išduotų jokia liga nesirgusiai pilietei nedarbingumo pažymėjimą. Gydytoja, tenkindama R. Savicko prašymą, suklastojo tikrą dokumentą. Pilietės J.S. vardu išduotame pažymėjime įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie J.S. ligos faktą ir diagnozę“, - Seime yra sakęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas R. Savickas dar įtariamas piktnaudžiavęs tarnyba siekdamas turtinės ir kitokios asmeninės naudos. Iš bankroto bylose paskirtos bankroto administratorės I.K. už jos naudai priimamus sprendimus R. Savickas priėmė 60 Lt vertės viskio butelį bei 30 Lt vertės maisto produktų.

Kiek vėliau iš tos pačios bankroto administratorės teisėjas gavo apie 100 Lt vertės butelį viskio, o trečiąjį 135 Lt vertės alkoholio butelį jam perdavė jo kolega, to paties teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas A. Šukaitis.

„Mano kaltės nėra. Nebent galėjau būti kaltas dėl to, kad dirbu teisėju. Tiktai tiek. Iš tiesų nesijaučiu padaręs jokių nusikalstamų veiksmų“, - žurnalistams yra sakęs A. Šukaitis.