Reklama, kurioje LTV žurnalistė reklamuoja dantų pastą, užkliuvo LRT tarybos nariui, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkui Dainiui Radzevičiui. D. Radzevičius priminė, kad pagal Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą, žurnalistas reklamuoti produktų negali. Jam pritarė ir tarybos narė Auksė Balčytienė.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius patikino, kad jo pozicija neigiama – žurnalistui dalyvaujant reklamoje, pažeidžiama sutartis. Pats A. Siaurusevičius aiškino dirbdamas žurnalistu ne kartą sulaukęs siūlymų reklamuotis, tačiau jų atsisakydavo.

LRT vadovas prisiminė, kad skalbiamuosius miltelius būdama „Panoramos“ vedėja prieš keletą metų yra reklamavusi Algimanta Žukauskienė, mineralinį vandenį visai neseniai reklamavo „Telebimbam“. „Telebimbam“ rengėjai dėl to gavo pastabą.

Skirti pastabą A. Stonytei A. Siaurusevičius įpareigojo LTV vadovą R. Paleckį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją