Didžiausios baudos skirtos „Forum Cinemas Home Entertainment“ (385,4 tūkst. Lt) ir „Palink“ (312,4 tūkst. Lt). Kišenes, jei tik sprendimas nebus apskųstas teismui, teks pakratyti ir „Bombai“ (18,3 tūkst. Lt), „Computer data international“ (21,6 tūkst. Lt), „Elektromarktui“ (30,5 tūkst. Lt), „GPP“ – (104,2 tūkst. Lt); „Interatlui“ (107 tūkst Lt), „Media Incognito“ (21,2 tūkst. Lt); „Pigu“ (1,2 tūkst Lt), „Play prekybai“ (20,7 tūkst. Lt). Baudos skirtos atsižvelgiant į gautų neteisėtų pajamų dydžius

Bendrovė „Ronus“ pripažinta susitarimo dalyve, tačiau jai bankrutavus piniginė bauda nebuvo paskirta.

Nors tyrimas buvo atliekamas ir dėl kitų aštuoniolikos bendrovių veiksmų, tačiau neradus pakankamai įrodymų, tyrimas jų atžvilgiu buvo nutrauktas.

Iniciatorė – „Forum Cinemas Home Entertainment"

Taryba išsiaiškino, kad „Forum Cinemas Home Entertainment“ sudarė susitarimus su bendrovėmis dėl filmų pardavimo sąlygų. Taip, anot tarybos, buvo nustatytos konkurenciją ribojančios sąlygos, t. y. įtvirtintas apribojimas bendrovėms savarankiškai nustatyti prekių, kurios parduodamos trečiosioms šalims, kainas.

Buvo nustatyta, kad bendrovės laikėsi pasirašytų susitarimų, t.y. pardavinėjo produkcija nustatytomis kainomis, todėl vartotojai mokėjo didesnes kainas, nei būtų mokėję esant konkurencinėms sąlygoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją