Ir energetikos ministras Arvydas Sekmokas, ir ministras pirmininkas remiasi vieno iš „Gazprom“ vadovų žodžiais, kad Lietuva baudžiama už Trečiojo atskyrimo paketo įgyvendinimą, todėl Lietuvai dujų kainos kils 15 proc.

„Lietuva baudžiama penkiolika procentų, kad įgyvendina trečiąjį paketą, mes manome, kad tokia „bausmė“, jei galima pavadinti, neatitinka „Gazprom“ įsipareigojimų tiekti dujas teisinga kaina“, - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė A.Kubilius. Anot jo, derybos su Rusijos įmone jau pajudėjusios ir Lietuva toliau kainų sumažinimo sieks teisinėmis priemonėmis.

Tuo tarpu Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos atstovai prognozuoja, kad šildymo kainos dėl pasaulinių dujų kainų kitais metais gali augti beveik trečdaliu. Premjeras savo ruožtu dar labiau akcentuoja būtinybę pertvarkyti šilumos ūkį ir aptakiai užsimena, kad jo netenkina monopolininkus prižiūrinčių institucijų darbas.

„Valstybinės įstaigos ne visada tinkamai įvykdo pareigą kontroliuoti (monopolininkus). (...) Ar pasaulyje kils dujų kainos, aš nesiimčiau prognozuoti, bet mes turime būti pasiruošę patiems įvairiausiems pokyčiams ir šilumos ūkio pertvarka turi būti viena svarbiausių prioritetų. Kur naudojamos dujos, kad būtų taupiai naudojama, kad būtų kaip galima daugiau naudojamas biokuras, taip pat šilumos sektorius pertvarkytas tokiu būtu, kad vartotojų interesai būtų aktyviai ginami“, - sakė A. Kubilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją