Ministerija teigia, kad toks kreipimasis inicijuotas pastaruoju metu gaunant nemažai Lietuvos piliečių, žiniasklaidos bei turizmo organizacijų paklausimų dėl skrydžius Lietuvoje vykdančio „airBaltic“ patikimumo ir veiklos tęstinumo.

Ministerija taip pat paprašė, kad Lietuvos civilinės aviacijos administracija pateiktų naujausią informaciją, kaip minėta bendrovė vykdo su keleivių skraidinimo saugumu susijusius reikalavimus.

„Air Baltic Corporation" įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., „Baltijas aviācijas sistēmas SIA" – 47,2 proc. akcijų.

Lietuvoje „airBaltic" skraido iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.

Vadina priešrinkiminiu mūšiu

„AirBaltic“ viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda, kad neigiamos žinios apie bendrovę susijusios su politika.

„Tai akivaizdaus politinio priešrinkiminio mūšio Latvijoje rezultatas, kuris kenkia oro bendrovės reputacijai ir kelia nerimą mūsų keleiviams. Noriu akcentuoti, kad oro bendrovės veikla vyksta sklandžiai – mes vykdome ir toliau vykdysime po 200 reisų per dieną į 80 krypčių, kaip ir iki šiol. Apgailestaujame, kad prieš rinkimus Latvijoje viešojoje erdvėje įnirtingai remiamasi netiksliais faktais, kurie klaidina daugiau nei mūsų 30 tūkstančių klientų, kas mėnesį skrendančių per Lietuvos oro uostus“, - pranešime teigia T. Vizgirda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją