Į teismą kreipėsi įmonė „Švyturys-Utenos alus”, kuri prašė teismo imtis laikinųjų priemonių – uždrausti skelbti, organizuoti ir vykdyti streiką bendrovės patalpose, kol bus nagrinėjamas bendrovės ieškinys siekiant pripažinti streiką neteisėtu. Teismas iš dalies patenkino bendrovės prašymą.

Teismas savo sprendimą argumentavo tuo, kad „nėra pateikta jokių dokumentų, iš kurių būtų matyti, kad streikui vadovaujantis organas kartu su darbdaviu ėmėsi priemonių, kad būtų užtikrintas minimalus ieškovo atliekamų funkcijų vykdymas bei į tai, kad streiko atidėjimu nebus pažeista darbuotojų teisė streikuoti”.

Primename, kad darbuotojai nusprendė streikuoti, nes, jų manymu, darbdaviams nesutinkant didinti atlyginimų pažeidžiama kolektyvinė sutartis, kurioje numatyta didinti atlyginimus pagal infliacijos rodiklius.

Bendrovės korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys anksčiau „Verslo žinioms" teigė, kad siūlymai kelti atlyginimus tiek, kiek prašo profsąjunga - 12,4 proc. - neatitinka nei rinkos realijų, nei šiandienos darbo rinkos aplinkybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją