Vilniaus tarybos posėdžio metu meras Artūras Zuokas pastebėjo, kad planuojamos išlaidos pirkimo dokumentuose padidėjo apie 1,5 mln. litų – nuo 4,6 mln. Lt iki daugiau nei 6 mln.

„Susisiekimo paslaugų“ vadovas Gintas Bliuvas posėdžio metu sakė, kad kaina pakelta baiminantis, jog viešojo pirkimo konkursas gali sužlugti. Esą teisininkai nurodė kilstelėti kainą, mat 4,6 mln. Lt gali būti per maža kaina.

G. Bliuvo žodžiais, jeigu mieste greitai nebus įrengti nauji automatai, jau rudenį stovėjimo talonus turės dalinti „Susisiekimo paslaugų“ darbuotojai.

Vis dėlto tokie argumentai neįtikino ne tik pavienių miesto tarybos narių, bet ir savivaldybės Teisės departamento direktoriaus Egidijaus Vilkicko. Jis pareiškė, kad kaina galėjo padidėti tik dėl vieno – išaugusio numatomų pirkti aparatų skaičiaus. Tačiau šis skaičius liko nepakitęs.

Meras A. Zuokas tvirtino, kad taip būti neturėtų. Artimiausiu metu, anot jo, turėtų būti išaiškinta, kiek iš tikrųjų miestui gali kainuoti šis „Susisiekimo paslaugų“ pirkinys.

Miesto tarybos narė Indrė Jakaitytė DELFI teigė, kad padidėjusios kainos taryba kol kas nelinkusi patvirtinti. Pasak jos, šiuo metu miesto politikai svarsto senąją kainą, kuri iš pradžių buvo pateikta "Susisiekimo paslaugų".

Iš viso savivaldybės įmonė planuoja įsigyti 308 naujus automatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją