Parlamento vadovės įsitikinimu, šios nuostatos įgyvendinimas Lietuvai leistų efektyviau plėtoti energetinį savarankiškumą stiprinančius projektus - tai yra suskystintų dujų terminalo statybą, tiesti dujotiekio jungtis su Lenkija.

"Akivaizdu, kad esant dabartinei situacijai tikrai yra sudėtinga derėtis su "Gazprom" valdoma įmone dėl energetinių projektų, kurie mažintų to paties "Gazprom" įtaką Lietuvoje", - sakė I. Degutienė interviu "Žinių radijui".

Atsiliepdama į opozicijos nuogąstavimus, esą dabar siūlomi sprendimai tik pabrangins kainą galutiniam vartotojui, Seimo pirmininkė kviečia pagalvoti ir apie tolesnę perspektyvą.

"Atsisakydama Trečiojo paketo nuostatų, Lietuva galbūt trumpuoju laikotarpiu galėtų tikėtis tam tikrų politinių nuolaidų iš "Gazprom", bet kokia būtų tų nuolaidų ilgalaikė kaina arba ilgalaikės pasekmės. Prisirišimas prie rusiškų žaidimo taisyklių reikštų, kad Lietuvos energetinės nepriklausomybės neturėsime. (...) Turime vilčių, kad ir trumpalaikė perspektyva bus žymiai pigesnė negu šiandien", - sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė mano, kad neatsitiktina Gamtinių dujų įstatymo svarstymo Seime metu skleidžiama informacija ir apie esą stipriai brangsiantį šildymą nuo rudens.

"Viskas daroma labai tendencingai, kad atskyrimas neįvyktų ir Gamtinių dujų įstatymas nebūtų priimtas, bet aš manau, kad sveikas protas nugalės ir rytoj Gamtinių dujų įstatymas bus priimtas", - sakė I. Degutienė trečiadienį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją