A. Vidžiūnas penktadienį kreipėsi į LRT tarybos pirmininką Dainių Radzevičių ir jos narius, prašydamas įvertinti publikaciją.

„Mano akimis, šiame straipsnyje pažeidžiami svarbiausi - politinio korektiškumo ir neutralumo principai, įstatymiškai privalomi visuomeninio transliuotojo vadovams ir žurnalistams“, – kreipimosi priežastį paaiškino A.Vidžiūnas.

A.Matonis teigia, kad straipsnis yra pateikiamas kaip asmeninė nuomonė ir klausia, ar Seimo narys kvestionuoja teisę turėti ir reikšti asmeninę nuomonę.

„Ponas A.Vidžiūnas turbūt neįskaitė prierašo po komentaru, kad tai yra tik asmeninė autoriaus nuomonė. Gal reikės kitą kartą didžiosiomis raidėmis parašyti? O gal ponas konservatorių frakcijos Seime seniūno pavaduotojas kvestionuoja pilietinę A.Matonio teisę turėti ir reikšti
savo nuomonę? Nesinorėtų to tikėtis iš demokratijos ir pilietiškumo principus deklaruojančios partijos aukšto atstovo.

Savo komentaro sąmoningai neskelbiau LRT informavimo priemonėse – per TV, radiją ar portalą lrt.lt, kad nesuteikčiau preteksto įtarinėti nacionalinį transliuotoją angažuotumu. O kad p. A.Vidžiūnas neskiria nuomonės ir komentaro nuo "straipsnio", ar, primindamas neutralumą žurnalistams, pamiršta, kad tas pirmiausia taikytina valdininkui, apie kurio, mano vertinimu, neadekvatų elgesį rašiau, yra jo problema”, - teigia A. Matonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją