Klaipėdos apygardos teismas praėjusią savaitę nusprendė taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdyti atrakcionų Palangoje veiklą. Nors teismo nutartyje aiškiai parašyta, kad ją būtina vykdyti nedelsiant, visą savaitgalį ir net vakar olandų karuselės ir kiti atrakcionai sukosi visu pajėgumu.

Pačiame kurorto centre, prie J.Basanavičiaus gatvės ir Meilės alėjos sankryžos, sumontuotų karuselių ir sūpynių savininkė - Lietuvoje registruota olandiško kapitalo bendrovė "Leander LTU". Jos pagrindinis akcininkas Nyderlandų pilietis Petrusas J.M.Leanderis negali skųstis, kad apie teismo nutartį nebuvo informuotas, nes ji verslininkui įteikta dar praėjusį penktadienį. Tačiau iki šiol atrakcionų parke griaudi muzika ir aidi besilinksminančių žmonių šūkavimai.

Olando interesams Lietuvoje atstovaujanti advokatė Jelena Pališaitienė pripažino, kad teismo nutartis yra gauta, ir sutiko, kad ją būtina vykdyti. "Žinoma, mes nutartį vykdysime, tačiau praėjusio ketvirtadienio Klaipėdos apygardos teismo sprendimą apskundėme aukštesnės instancijos teismui. Todėl dabar lauksime jo sprendimo", - taip Klaipėdos apygardos teismo nutartį interpretavo ji.

Praėjusią savaitę Valstybinė darbo inspekcija olandui P.J.M.Leanderiui už higienos ir saugos pažeidimus skyrė 2750 litų baudą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją