Pusmečio pelno nuosmukis siejamas su 1 mlrd. svarų (3,96 mlrd. Lt) vertės išlaidomis, skirtomis išspręsti ieškinius dėl kreditų draudimo (PPI).

Bankas taip pat pranešė apie vadinamųjų blogų skolų sumažėjimą ir pareiškė, kad rengiasi priimti verslo paskolų iššūkius.

„Barclays“ teigia, kad ieškos būdų, kaip mažinti išlaidas ir ateityje didinti pelną.

„Barclays“ vykdomasis direktorius Bobas Diamondas patvirtino, kad per pirmuosius šešis šių metų mėnesius buvo atsisakyta 1 tūkst. 400 darbo vietų.

„Galite numanyti, kad ši tendencija vyraus ir toliau, apimtys gal net augs“, - sakė B. Diamondas.

Šiuo metu visame pasaulyje „Barclays“ dirba per 147 tūkst. žmonių.

Išlaidos blogoms skoloms praeitais metais sumenko 41 proc. iki 1,8 mlrd. svarų (7,13 mlrd. Lt) – taip nutiko, nes bankui pavyko tinkamai organizuoti veiklą Ispanijoje ir Portugalijoje.

Didžiausią pelną „Barclays“ gauna iš investicijomis užsiimančios banko šakos – „Barclays Capital“. Šios šakos pajamos smuko 9 proc. iki 2,3 mlrd. svarų (9.11 mlrd. Lt) dėl mažesnės grąžos už investicijas bei akcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją