„Generalinė prokuratūra, tikrindama informaciją dėl interneto svetainėje „WikiLeaks“ paskelbtų teiginių apie kai kurių Lietuvos žiniasklaidos priemonių neteisėtą korupcinę veiklą, apklausė „WikiLeaks“ minimus ar cituojamus asmenis. Nė vienas jų nepatvirtino interneto svetainėje skelbiamų teiginių. Atsižvelgiant į šį faktą ir š.m. liepos mėnesį gautą Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadą, Generalinė prokuratūra šiuo klausimu ikiteisminio tyrimo nepradės“, - teigiama Generalinės prokuratūros DELFI atsiųstame atsakyme.

Kaip DELFI jau rašė, pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos žiniasklaidoje atsisakė ir STT – jai nepakako duomenų.

Ar pradėti ikiteisminį tyrimą, Generalinė prokuratūra sprendė nuo birželio.

„WikiLeaks“ nutekintuose JAV diplomatų susirašinėjimuose teigiama, kad Lietuvos žiniasklaidos magnatai savo valdomus laikraščius nevengia naudoti kaip reketo įrankius, žiniasklaidos priemonių savininkai šantažuoja verslininkus, turi tiek politinių, tiek verslo interesų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją