“2012 m. ir toliau turime mažinti fiskalinį deficitą. Nuo šių metų 5 proc. mažinti iki 3 proc. BVP, tai nebus lengva pasiekti, bet jeigu padėtis finansų rinkose klostytųsi nepalankiau, tai mums skolintis būtų tik sunkiau“, - apie tikslus ir toliau taupyti kalbėjo premjeras. Jis džiaugėsi, kad pavyko suvaldyti krizę ir padėti tvirtesnius pamatus galimoms kitoms krizėms.

„Yra daug priežasčių, kodėl mus taip sunkiai paveikė 2008 m.krizė, dabar tokių priežasčių daug mažiau“, - sakė A. Kubilius.

Praėjusią savaitę A. Kubilius teigė, kad artėjant laikinų taupymo priemonių termino pabaigai, didžioji dauguma jų virs nuolatinėmis, o nuo kitų metų bus atstatomos tik pensijos.

„Mums neblogai tvarkantis su finansiniais iššūkiais ir ekonomikai sparčiai atsigaunant. Tarptautinių finansinių rinkų tam tikros tendencijos mums kelia susirūpinimą ir be abejo, šalies finansinio stabilumo reikalai, mūsų siekis ir toliau mažinti deficitą, išlaikant stabilią valiutą ir ekonomikos augimo perspektyvą, galimybės dar sparčiau mažinti nedarbą bus pats svarbiausias rūpestis. (...) Mes planuojame atstatyti sumažintas pensijas, visus kitus laikinus sumažinus planuojame pratęsti ir paversti juos nuolatiniais sprendimais, tik tokiu atveju galime garantuoti ilgalaikį šalies finansų stabilumą“, - trečiadienį žurnalistams po vyriausybės posėdžio sakė Vyriausybės vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją