Susitikimo su Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos vadovais metu įvardytos pagrindinės šio sektoriaus problemos: aukštos šilumos kainos, skirtinga vietos šilumos ūkių padėtis, dėl ko šilumos kainos atskirose savivaldybėse skiriasi iki 2 kartų, 70 proc. tiekiamos šilumos gaminama iš brangių gamtinių dujų, nesubalansuotos daugiabučių namų šildymo sistemos, per didelis šilumos suvartojimas senuose daugiabučiuose namuose

Pasak Energetikos ministerijos, susitikimo metu sutarta, kad reikia imtis bendrų veiksmų šioms problemoms spręsti. Artimiausiu metu bus sudaryta darbo grupė, kuri teiks pasiūlymus, kaip sumažinti šilumos kainų naštą visiems vartotojams jau šio šildymo sezono metu, ir kokių priemonių reikia imtis ateityje.

Energetikos ministras pasiūlė ir pirmą bendrą veiksmą – pirmiausia gamtinių dujų kainų mažinimo reikia siekti konstruktyviu dialogu ir derybomis su gamtinių dujų tiekėjomis bendrovėmis „Lietuvos dujos“ ir „Dujotekana“.

Asociacija šiose derybose atstovautų visiems gamtines dujas naudojantiems šilumos tiekėjams ir siektų susitarti dėl palankesnių kainų šilumos gamybai.

Energetikos ministerija savo ruožtu tęsia derybas su „Gazprom“ dėl žemesnių kainų visai Lietuvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją