Kaip skelbia naujienų agentūra BELTA, prezidentas pridūrė, jog Baltarusijos kursas bus nustatomas pagal paklausą ir pasiūlą. Baltarusijos nacionalinės valiutos rinkos kursas bus nustatomas valiutų biržoje papildomoje prekybos sesijoje. „Neplanuojame dirbtinai palaikyti kurso“, – sakė šalies vadovas.

A. Lukašenka pavedė Valstybės kontrolės komitetui užirsti kelią spekuliacijoms, kurios gali kilti dėl šalyje susidariusios padėties. Prezidentas pridūrė, jog Baltarusijos nacionalinis bankas „turi kasdien stebėti situaciją ir esant būtinybei įsikišti ir sutrukdyti spekuliacinius išpuolius“.

Šiuo metu Baltarusijoje, nuo 2011 m. išgyvenančioje finansų krizę, susiformavo keli kursai. Oficialiai doleris kainuoja apie 5 tūkst. rublių (2,35 Lt), juodojoje rinkoje – apie 8 tūkst. rublių (3,76 Lt), o atsiskaitant ne grynaisiais – 9 tūkst. rublių (4,23 Lt).

Primename, kad gegužę šalies nacionalinis bankas valiutos kursą dolerio atžvilgiu sumažino 36 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją