„Bus laikas ir atleisim ( ..). Mano akimis, nelabai (O. Čiukšys gali likti dirbti), nes jeigu įmonės darbuotojas tik politikuoja, neatlieka savo tiesioginių funkcijų, jo praktiškai vienos iš direkcijų vadovų jo pareigų yra teikti pasiūlymus kaip efektyvinti veiklą, o ne politikuoti ir papildomai kelti destrukciją“,- žurnalistams antradienį sakė Ž. Jurkšus.

„Vadovybės klausimas šiandien nebuvo sprendžiamas“, - savo ruožtu į klausimą, ar lieka įmonėje tie patys vadovai sakė energetikos viceministras Arvydas Darulis, iš atsistatydinusio kolegos Romo Švedo perėmęs kuruoti IAE uždarymo darbus. „Politikavimas ar ne politikavimas yra jo asmeninis reikalas, aš (O. Čiukšio) vietoje taip nedaryčiau“, - pridūrė jis.

Ž. Jurkšus patvirtino, kad yra nesutarimai tarp senos komandos ir naujų žmonių, ką O. Čiukšys yra pavadinęs „chaosu“.

„Ypatingai kai ateina nauji žmonės. Mes žinome, kad reikia pritraukti naujų specialistų, atvežti juos iš kitų miestų į pakankamą užkampį, jeigu taip galima pavadinti. Suprantama, yra šiokie tokie atlyginimų skirtumai. Kurie kelia pagrįstus nepasitenkinimus senų darbuotojų, kurie kelia šiokį tokį konfliktą, bet tai bus sureguliuota anksčiau ar vėliau“, - kalbėjo Ž. Jurkšus.

Anot jo, daugiau esminių problemų įmonė neturi. IAE vadovas sakė negalįs atsakyti kaip sėkmingai ir greitai pavyks uždaryti jėgainę.

O.Čiukšys tvirtina, kad pats trauktis neketina, o įvairiais viešais pareiškimais bandoma pateisinti bevaldystę įmonėje.

„Kaip tik vakar nuskambėjęs (ministro Arvydo Sekmoko – DELFI) komentaras rodo, kad ieškoma priežasčių pateisinti bevaldystei, kuri vyksta. Sakoma, kad elektrinę eksploatavę darbuotojai pykstasi su nauja komanda, sakyčiau, kad tai yra visiška netiesa – senieji darbuotojai nepatenkinti tais sprendimais, kurie buvo daromi mane keičiant ta dalimi komandos, kuri atsirado visai neseniai, prieš kelis mėnesius“, – antradienį Seime po Jungtinės frakcijos posėdžio žurnalistams sakė jis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę patenkintas energetikos viceministro ir IAE valdybos pirmininko Romo Švedo atsistatydinimo pareiškimas, o pačiam O. Čiukšiui pasiūlyta trauktis savo noru.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją