„Ne paslaptis, kad pastaruoju metu būtent mažųjų aludarių gaminamas alus užima vis didesnę rinkos dalį ne tik Lietuvoje, bet ir kitose alaus mėgėjų kraštuose. Tačiau jokioje kitoje šalyje nebuvo imtasi tokių drastiškų priemonių, uždraudžiant alaus išskirtinumui pabrėžti vartojamus žodžius „gyvas“ ir „šviežias“. Tai panašu į lobistinę ir nesąžiningą didžiųjų aludarių veiklą. Gaila, kad tokie procesai įmanomi Lietuvoje“, - sako „Gyvo alaus“ krautuvėlių tinklo vadovas Domantas Vizbaras.

Alaus parduotuvių tinklo savininko D. Vizbaro teigimu, mažųjų aludarių gaminamas gyvas alus turi visų B grupės ir nemažai kitų vitaminų, kurių pusė dingsta alų pasterizavus. Be to, tikras alus neturi nei riebalų, nei cholesterolio.

Kaip aiškina mažieji aludariai, gyvą alų paprastai gamina mažos daryklos. Jose alus verdamas natūraliai, jo rūgimas neskatinamas jokiais priedais. Toks alus išsilaiko gerokai trumpiau nei pasterizuotas. Svarbi ir pateikimo temperatūra - ji turi būti ne didesnė kaip 7-8 laipsniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją