Šis „Lietuvos energijos“ konkursas jau judėjo į pabaigą, kai savo nuomonę pareiškė VPT.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo (CVPP) duomenimis, keliones energetikams rengti siūlėsi penkios kompanijos – „Estravel Vilnius“, „Baltic Clipper“, „Vestekspress“, „BPC Travel“ ir „Aviekspresas“.

Skelbdama konkursą, „Lietuvos energija“ CVPP nurodė, kad kelionėms per visą norimos sudaryti preliminarios sutarties galiojimo laiką numatoma išleisti iki 1,276 mln. Lt. Taip pat nurodyta, kad 12 mėnesių galiosiančią sutartį bus galima pratęsti „tokiomis pačiomis sąlygomis, tokiam pačiam terminui, bet ne daugiau kaip tris kartus, neviršijant bendros preliminarios sutarties kainos“.

VPT konstatuoja, kad „Lietuvos energija“, vykdydama šį konkursą, nesilaikė įstatyme įtvirtinto skaidrumo principo, painiai reglamentuodama derybas su kelionių agentūromis.

Be to, viešųjų pirkimų prievaizdams įtarimų sukėlė pasiūlymų vertinimo metodika. Mat „Lietuvos energija“ esą nutarė vertinti ne faktines paslaugų kainas, o kelionių organizatorių pasiūlytas nuolaidas.

„Tarnyba pažymi, kad ši pasiūlymų vertinimo metodika yra neobjektyvi ir neužtikrina pigiausio pasiūlymo pasirinkimo“, - rašoma VPT direktoriaus Žydrūno Plytniko pasirašytame dokumente.

„Lietuvos energija“ turi teisę nesutikti su tokiomis išvadomis ir apskųsti VPT vertinimą teismui.

Bendrovės Komunikacijos skyriaus vadovė Jūratė Kavaliauskaitė DELFI teigė, kad „Lietuvos energija“ dar neapsisprendė, kaip traktuoti šias VPT išvadas. Pasak jos, energetikai sprendimą dėl pirkimo nutraukimo arba VPT apskundimo teismui priims kitą savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją