V. Tomkus teisme pareiškė, kad D. Radzevičius jau treji metai šmeižia lietuvių žiniasklaidą, daugiausia įvardindamas jo vadovaujamą „Respublikos leidinių“ grupę. Pasak V. Tomkaus, savo pasisakymais D. Radzevičius įžeidė ne tik jį, bet ir visą Lietuvos žiniasklaidą.

Vitas Tomkus
„Šiuo atveju yra padaryta didelė nepataisoma žala mano reputacijai, didelė žala materialinė, nes taip pat yra agitacija didelė nesireklamuoti, neskaityti“, - kalbėjo „Respublikos leidinių“ leidėjas.

Tuo metu D. Radzevičius aiškino, kad jo interneto dienoraštyje pateikiamas subjektyvus požiūris į tai, kas vyksta, pagrįstas kitoje žiniasklaidoje įvardytais faktais. Jis citavo Konstituciją, pagal kurią kiekvienas asmuo turi teisę laisvai turėti įsitikinimus ir juos reikšti.

„Jeigu asmeniškai įžeidė V. Tomkų mano nuomonė, dėl įžeidimo tikrai galiu atsiprašyti, o nuomonės pakeisti, kokia ji yra, gerbiamas Vitai, nepykit, ji yra tokia, kokia yra“, - teisėjos raginamas atsiprašyti, sakė D. Radzevičius.

V. Tomkus teigė taikytis negalintis, nes mesti rimti kaltinimai, padaryta didelė žala. Geriausiu atveju jis sakė, kad galėtų ieškinį sumažinti iki pusės milijono.

V. Tomkus į teismą kreipėsi privataus kaltinimo tvarka. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismui pateiktame skunde prašoma pripažinti D. Radzevičių kaltu dėl šmeižto ir paskirti jam įstatyme numatytą bausmę.

Dainius Radzevičius
Teismo taip pat prašoma iš D. Radzevičiaus priteisti 1000 000 Lt neturtinės žalos atlyginimą bei laikinai areštuoti jam priklausantį turtą. Prašoma iš D. Radzevičiaus priteisti visas V. Tomkaus turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Toliau byla bus nagrinėjama teisiamajame posėdyje.

Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalyje numatyta, kad tas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją