„Siekiame, kad elektra išliktų praėjusių metų lygyje, o jei ir brangtų, tai tikrai brangtų nedaug. Darome viską, kad elektra vartotojams nebrangtų“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė jis.

Paprašytas patikslinta, ką turįs omenyje sakydamas nedaug, ministras atsakė: „Galbūt 1 ct ar panašiai, bet šiandien galutinių skaičių dar neturime“.

Pagrindine galimo brangimo priežastimi nurodoma didėjanti rusiškų dujų kaina. Dujos yra pagrindinė elektros gamybos Lietuvoje žaliava. Tiesa, maždaug pusę visos sunaudojamos elektros Lietuva perka iš Rusijos.

Anksčiau buvo pasirodę skaičiavimų, kad elektra gali brangti 5ct/kWh. Tačiau vėliau Energetikos ministerija tai paneigė. Kitų metų elektros kainą Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtins iki lapkričio.

Nuo šių metų elektros kaina nekito.

Vienos laiko juostos tarifas gyventojams yra 45 ct/kWh, naudojantiems elektrines virykles – 43 ct/kWh.

Šiuo metu gyventojai, besinaudojantys dviejų laiko juostų tarifu, už dieną sunaudojamą elektrą moka 49 ct/kWh, o naktį ir savaitgaliais – 34 ct/kWh.

O tie, kurie naudojasi dviejų laiko juostų tarifu ir maistą gamina elektrine virykle, už dieną sunaudojamą elektrą moka 45 ct/kWh, o naktį ir savaitgaliais – 32 ct/kWh.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją