„Po kokio dešimtmečio norėčiau jam perleisti savo vietą”, – taip B.Lubys šiemet yra prasitaręs apie dukters Jūratės ir žento Romo Žadeikos sūnų.

Įtakingas verslininkas jau senokai pradėjo svarstyti, kas galėtų ateityje užimti jo vietą. Duktė iš pirmosios santuokos Jūratė pasirinko medikės kelią. Sūnų B.Lubys neturėjo. Todėl kai mylimai dukteriai gimė sūnus Adomas, verslininkas labai nudžiugo. Jis lėtai, bet nuosekliai ėmė ruošti anūką į verslo imperijos vadovo sostą.

Dar dvylikametį Adomą jis išsiuntė mokytis į Milfildą – vieną geriausių privačių mokyklų Didžiojoje Britanijoje. Baigęs Milfildo mokyklą B.Lubio anūkas Anglijoje mokėsi toliau. Kone pusę gyvenimo Didžiojoje Britanijoje praleidusį ir prieš kelerius metus į Lietuvą grįžusį jaunuolį senelis įdarbindavo sau pavaldžiose įmonėse. „Noriu, kad Adomas pereitų per visas koncerno bendroves, susipažintų su verslu iš arčiau”, – yra kalbėjęs verslininkas. Pastaruoju metu A.Žadeika dirbo „Achemos grupei” priklausančioje Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje KLASCO.

„Lietuvos ryto” kalbinti rinkos analitikai ir koncerno įmonių vadovai pripažino, kad labai sunku atsakyti į klausimą, kas galėtų užimti staiga mirusio koncerno vadovo vietą. Nors vadovavimas įmonėms sustyguotas puikiai, strateginiai planai buvo susiję tik su B.Lubio asmenybe. Jis buvo ir „Achemos”, ir „Achemos grupės”, ir KLASCO valdybos pirmininkas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)