Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją (SADM) sugrąžinti V. Šlekaitį į darbą įpareigojo neskundžiama Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) nutartis.

Praėjusį penktadienį po pakartotinio SADM kreipimosi LVAT pakartojo, kad procesas nebus atnaujintas.

„Pirmiausiai grįžus reikia išnagrinėti, kokia darbo rinkoje yra situacija, kokia padėtis. Darbus reikia pradėti žiūrint į priekį, o ne į tai, kas buvo atgal. Niekada darbų nereikia pradėti nuo struktūrų perkeitimo, o nuo to, kad organizacija dirbtų efektyviai ir padėtų tiems, kurie ieško darbo“, – DELFI sakė V. Šlekaitis, paklaustas, ko pirmiausiai imsis sugrįžęs į seną darbovietę.

Jo bylinėjimas su ministerija truko ne vienerius metus.

V. Šlekaitis sakė nežinąs, kokio dydžio alga jam bus nustatyta, tai esą priklausys nuo įstatymų. Neoficialiai skaičiuojant, jis turėtų uždirbti gerokai daugiau nei dabartinis vadovas, nes jam priklauso 21 proc. priedas už stažą valstybės tarnyboje ir 30 proc. už pirmąją kvalifikacinę klasę. Dabartinio vadovo alga sudaro 3400 Lt po mokesčių.

Daiktus besikraunantis M. P. Balašaitis DELFI sakė iš socialinės apsaugos ir darbo ministro sulaukęs pasiūlymo prisidėti prie jo patarėjų komandos.

Tačiau jis kol kas nežinąs, kaip elgsis.

„Vienas iš pasiūlymų buvo eiti į ministro komandą. Šiandien negaliu pasakyti, ar jį priimsiu. Apskritai reikia pagalvoti. Su ministru mes aptarėme vietas, kur reikia įdėti darbo rankų, ministerijoje taip pat yra Darbo rinkos skyrius. Jeigu ir teks užsiregistruoti Darbo biržoje, tai tikrai nėra tragedija, jau esu registravęsis“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, kaip vertina situaciją, kad viduryje ketverių metų kadencijos reikia trauktis iš posto, jis nieko nepasakė, tik patraukė pečiais

DELFI primena, kad rugsėjo 1-ąją LVAT nusprendė, jog buvę Darbo biržos direktorius atleistas nepagrįstai, o tuometinis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys papeikimą jam skyrė nepagrįstai.

2009 m. kovo pabaigoje V. Šlekaitis buvo atleistas po 17 metų darbo.

„Atleidimo pagrindas buvo tarnybinė nuobauda, už tai, kad Darbo birža buvo įsigijusi tris automobilius pažeisdama Vyriausybės nutarimą, nes pirko brangesnius nei 60 tūkst. Lt automobilius. Automobiliai buvo pirkti už 67 tūkst. Lt, o tam reikėjo Vyriausybės nutarimo“, – anksčiau SADM kancleris Valdas Rupšys.
Taip pat, anot jo, prieš tai V. Šlekaičiui buvo skirti du papeikimai, tačiau vieną jų teismas dar anksčiau panaikino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)