Ketvirtadienį viešėdama Druskininkuose D. Grybauskaitė žurnalistams sakė kol kas nenorinti skubėti išsakyti savo pozicijos, nes Seime vyksta įstatymo svarstymas.

„Aš tik norėčiau priminti pavyzdį, nes visada priimdama sprendimą studijuoju ypač europinę patirtį - šimtaprocentinis visos reklamos draudimas yra tik vienoje europinėje valstybėje – Norvegijoje, visose kitose yra įvesta vienokia ar kitokia šios reklamos reglamentacija bei akcizai“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Pasak D. Grybauskaitės, yra įvairių būdų, galinčių mažinti alkoholio vartojimą - prieinamumo ribojimas, reklamos ribojimas, akcizų politika.

„Taigi pirmiausia norėčiau matyti galutinį variantą ir tada priimsiu sprendimą. Bet, kaip minėjau, išstudijavusi ne tik pasiūlymą, taip pat ir tarptautinę, europinę patirtį, kur matysiu, kad instrumentai suteikia arba pasiekia geriausią rezultatą, matomai, tuo pagrindu ir darysiu sprendimą“, - teigė šalies vadovė.

DELFI primena, kad Seimas linksta palaikyti siūlymą atsisakyti visiško alkoholio reklamos draudimo nuo 2012 m. Anksčiau priimtame Alkoholio kontrolės įstatyme numatyta, kad nuo 2012 m. Lietuvoje turėtų įsigalioti visiškas alkoholio reklamos draudimas visuomenės informavimo priemonėse bei būtų visiškai uždrausta išorinė reklama.

Jeigu Seimas galutinai apsispręstų dėl visiško reklamos draudimo atšaukimo, liktų galioti dabartinė tvarka: svaigalų reklama būtų visiškai ribojama televizijos ir radijo programose 6-23 val., draudžiama periodinių leidinių pirmuosiuose puslapiuose ir visuose leidiniuose vaikams bei paaugliams, draudžiama išorinė alkoholio reklama, išskyrus alaus, alaus mišinių su nealkoholiniais gėrimais bei natūralios fermentacijos vyno ir sidro išorinę reklamą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją