Vadinamoji „MMM-2011“ sistema, kurią pasitelkęs garsus sukčius žadėjo grąžinti pinigus visiems apgautiems indėlininkams nebesusidorojo su gaunamų pinigų apimtimis – pradėjo vėluoti laimėjimų išmokėjimai, nepatenkinti dalyviai ėmė skųstis. S. Mavrodis atsakė besiskundžiantiems necenzūriniais žodžiais ir pažadėjo kovoti su paniką keliančiais gandais.

S. Mavrodis savo „MMM-2011“ reklamai Rusijoje skyrė kelias dešimtis milijonų dolerių, rašo Rusijos spauda. Maskvoje gausu reklamų, kuriose S. Mavrodi įspėja: „Finansų piramidės pavojingos jūsų sveikatai.“ Rusijoje aktyviai vyksta rinkimų kampanija, tad reklaminių vietų kainos žymiai šoktelėjo.

S. Marodis aktyviai reiškiasi ir kaimyninėse valstybėse – pavyzdžiui, reklaminė kampanija vyksta Ukrainoje ir Estijoje. O Baltarusiją piramidės kūrėjas apskritai pažadėjo išgelbėti nuo krizės ir pasiūlė prezidentui Aleksandrui Lukašenkai atidaryti MMM punktus visoje šalyje ir taip susieti žmonių lėšų perteklių, sustabdyti infliaciją ir devalvaciją.

O piramidėje prasidėjo trikdžiai. Kadangi piramidei naudojamos naujausios technologijos, internetas, apie kiekvieną išmokų vėlavimą iš karto sužinoma internete.

Piramidės dalyvių reakcija erzina S. Mavrodį: „Kas per (rusiškas necenzūrinis žodis). Tie forumai pamazgomis virto. <...> Taip, sistema plečiasi, atsitinka techninių trikdžių. O tiems (rusiškas necenzūrinis žodis) tik parėkauti. Žodžiu, tuos, kurie (rusiškas necenzūrinis žodis), šalinsim.“

Imant iš eilinių dalyvių pinigus, „MMM-2011“ tampa „tarpusavio pagalbos“ kasa, o kai reikia išmokėti – „šalinsim”, rašo žiniasklaida ir daro išvadą, kad piramidei gresia žlugimas.

Norinčių per dvi minutes tapti nariu internete gausu, visgi pasiūla viršija paklausą. Kad piramidė augtų, reikalingas nuolatinis naujų indėlininkų srautas. Siekiant jį generuoti, vykdoma didžiulė reklaminė kampanija didžiausiuose Rusijos miestuose. Tiesa, sprendžiant iš jos, akivaizdu, kad reikia ne stoti į piramidę, o iš jos bėgti, rašo Rusijos spauda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)