Vežėjai nesutiko su 2 („Stotis-Fabijonškės“), 4 („Stotis-Perkūnkiemis“) ir 62 („Stotis-Tarandė“) mikroautobusų maršrutų korekcijomis, kurias siūlė sostinės savivaldybė.

Greičiausiai bus skelbiamas naujas konkursas šiems maršrutams eksploatuoti, pakeičiant ir pačius maršrutus. Iki kovo „Transrevio“ mikroautobusai kursuos įprastais keliais, tačiau siekti teisės eksploatuoti pakeistus maršrutus įmonė nežada – esą jie būtų neabejotinai nuostolingi.

Kaip DELFI teigė „Transrevio“ direktorius Vladas Dapkus, penktadienį jo vadovaujama įmonė ir dar trys vežėjai pasirašė sutartis dėl dalies maršrutų koregavimo. Tiesa, savivaldybės atstovų parašų ant sutarčių dar nėra – sprendimą žadama priimti pirmadienį.

„Mes pasirašėme, bet iš savivaldybės dar negavome atsakymo. Sutartys pasirašomos trejiems metams, o vienai, kur vežėjas nesutiko su pakeistomis trasomis, bus skelbiamas konkursas. Laikinai, iki kovo 1 d. mums pavesta aptarnauti tuos tris maršrutus“, - kalbėjo V. Dapkus.

Trys „Transrevio“ maršrutai keisis.

„71 maršrutas išlieka nepakitęs. 1 maršrutas nebekirs Žaliojo tilto ir nevažiuos Konstitucijos prospektu, o važiuos Pamėnkalnio gatve nuo Pylimo g. Ir 5 maršrutas važiuos iki Žaliojo tilto, bet per tiltą nevažiuos, suks į dešinę Žygimantų gatve, per Karaliaus Mindaugo tiltą ir važiuos Rinktinės gatve iki Žalgirio gatvės, kur vėl išvažiuos į Kalvarijų g.,“, - vardijo V. Dapkus.

Tuo tarpu 2, 4 ir 62 maršrutų, „Transrevio“ vadovo teigimu, veikiausiai nebeliks. Anot V. Dapkaus, savivaldybė jau pakeistiems maršrutams skelbs konkursą, kuriame „Transrevis“ dalyvauti neketina.

„Labai stipriai keičiamas 2 maršrutas, kuris tiktai, mano asmenine nuomone, pablogins kamščių situaciją Vilniaus mieste, kadangi bus nukreiptas Geležinio vilko gatve. Žmonių ten nėra, o kamščiai dideli. Dėl 4 ir 62 maršruto jie (savivaldybės atstovai – DELFI) dar buvo linkę kažkur kreipti, bet dėl 2 maršruto jie buvo nusiteikę priešiškai. Bus skelbiamas konkursas tiems maršrutams. Mes nesiruošiame dalyvauti. Mes matome, kad tai bus tikrai nuostolingi maršrutai. (...) Mes atsisakome važiuoti šitais maršrutais. Matyt, savivaldybė tikisi surasti kažkokį papildomą vežėją“, - tęsė pašnekovas.

Verslininkas teigė abejojantis, ar šie trys maršrutai po savivaldybės korekcijų suvilios ir ką nors iš „Transrevio“ konkurentų. „Labai abejoju, ar kažkas atsiras, kas norėtų savo turimą pelną ten sudeginti“, - sakė V. Dapkus.

Iki kovo 1 d. mikroautobusai 2, 4 ir 62 maršrutais dar kursuos įprastai. Tiesa, „Transrevio“ vadovas dar tikisi, kad savivaldybė pakeis savo nuomonę ir pasiūlys vežėjams labiau priimtiną variantą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją