Spalį, palyginti su tuo pačiu 2010 m. mėnesiu, statybų mastas euro zonoje sumažėjo 2,8 proc., o ES - 1,3 proc.

Turimais valstybių narių duomenimis, spalį, palyginti su rugsėju, statybų sumažėjo septyniose šalyse, padidėjo keturiose valstybėse, o nepakito Čekijoje. Labiausiai šiuo laikotarpiu statybų sumažėjo Slovėnijoje (-14,1 proc.), Portugalijoje (-9,7 proc.), Lenkijoje ir Rumunijoje (-po 1,5 proc.), o labiausiai padaugėjo Švedijoje (1,1 proc.), Didžiojoje Britanijoje (0,6 proc.) ir Vokietijoje (0,4 proc.).

Lietuvos mėnesinis pokytis nepateikiamas. Nurodoma, kad per trečiąjį ketvirtį fiksuotas 5,2 proc. augimas.

Bendrosios statybos mastas lyginamuoju laikotarpiu euro zonoje sumažėjo 1,2 proc., o ES - 1,4 proc. Civilinės inžinerijos darbų euro zonoje sumažėjo 1,6 proc., bet ES - 1,4 proc.

Turimais duomenimis, spalį, palyginti su ankstesnių metų tuo pačiu mėnesiu, statybų sumažėjo dešimtyje valstybių, išaugo trijose. Labiausiai šiuo laikotarpiu statybų mastas sumažėjo Slovėnijoje (-25,3 proc.), Portugalijoje (-11,3 proc.) ir Bulgarijoje (- 9,5 proc.), o išaugo Lenkijoje (9,4 proc.), Švedijoje (7,3 proc.) ir Vokietijoje (1,6 proc.).

Bendrosios statybos apimtys lyginamuoju laikotarpiu euro zonoje sumažėjo 2,5 proc., o ES - 2,2 proc. Civilinės inžinerijos darbų kiekis euro zonoje sumažėjo 1,6 proc., o ES - 0,6 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją