Kaip aiškina autoriai, „Multitalented city” projektas buvusio universiteto miestelio teritorijoje siūlo strategiją, kaip merdintis miesto pakraštys galėtų transformuotis ir tapti nauju centru.

Pagrindinis projekto akcentas - penkios aikštės, kurios jungiasi į platesnę viešų erdvių sistemą bei kuria naują identitetą. Aikštė tampa kasdieninio gyvenimo dalimi: įvairios funkcijos yra grupuojamos į klasterius, kiekviena aikštė turi savitą identitetą, ji tampa kasdieniniu tvarių technologijų organizavimo pagrindu. Dabartiniai universiteto pastatai bei erdvės yra integruojami į naują struktūrą, nubrėžiant naujų aikščių ribas bei transformuojant pastatus ir suteikiant jiems naujas funkcijas.

„Europan” konkursas vyksta kas dvejus metus. Europos miestų atstovai renkasi į tarptautinį forumą, kuriame aptariamos aktualios Europos miestų problemos bei išrenkamos konkurso teritorijos. Jaunieji, iki 40 metų, Europos architektai turi galimybę rinktis transformuoti iš vidutiniškai 50 siūlomų teritorijų visoje Europoje.

Tarptautinė komisija bei miestų atstovai aptaria pateiktų konkursinių darbų aktualumą, novatoriškumą, konceptualumą, ir išrenka laimėtojus. Laimėjusių projektų autoriai gauna teisę toliau vystyti bei realizuoti konkursinius darbus.

Prancūzijoje Europan komitetas atrinko viso šešias teritorijas, kurioms buvo pateikti 239 darbai. 18 Prancūzijos darbų buvo padalinti į 5 nugalėtojus, 6 antrąsias vietas, bei 7 paskatinamąsias premijas

Šių metų „Europan’11” sesijos metu iš viso pateikti 1826 darbai 49-iose teritorijose, viso 17-oje šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją