„Mes nuosekliai kalbėjome, kad yra planas A, yra planas B. Planas B tai yra su vienu milijardu mažesnėmis pajamomis. Manau, kad yra ruošiamas ir planas C, jeigu atsitiktų taip, kad pajamos į valstybės biudžetą pagal tai, kas vyksta aplinkui, sumažėtų iki 2 mlrd. Lt. Be jokios abejonės, mes tuomet turėsime pateikti planą, kaip išlaidas mažinti. (Plano C prireiks. – red.) tikrai ne šiais metais, nes šiais metais prognozės, kurias dabar turime, aš manau, atitinka tikrovę“, – sakė V. Matuzas.

Be to, nors skelbiama, kad valdančioji koalicija apsisprendė nuo 2012 m. neapmokestinti indėlių palūkanų, Seimo narys Vitas Matuzas teigia, kad šis sprendimas galintis būti dar negalutinis.

„Vyriausybei norint priimti sprendimą, reikia aštuonių ministrų balsų. Vyriausybė pasakė: mes neturime nuomonės. Tai ne Vyriausybės projektas – Vyriausybė turėjo pateikti tik išvadą dėl Seime užregistruoto įstatymo projekto. Vyriausybė pasakė, kad šiam projektui nepritaria, bet Seimo valia yra pasirinkti kitokį sprendimą“, – aiškino V. Matuzas.

15 proc. gyventojų pajamų mokesčiu apmokestinus didesnes nei 200 Lt per metus palūkanas, gaunamas už vertybinius popierius, bankuose laikomus indėlius ir suteiktas paskolas, tikimasi į biudžetą surinkti daugiau kaip 50 mln. Lt papildomų pajamų.