"Dokumentų, kurie įrodytų, kad Grimaldi teisėtai turi tokias pinigų sumas ir gali čia investuoti, mes tikrai neturime", - BNS sakė LB valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas.

Pirmadienį jis susitiko su į Vilnių atvykusiu Jeanu Philippe'u Iliescu de Grimaldi, kuris ketina išpirkti naują 1,2 mlrd. litų nominalios vertės "Snoro" akcijų emisiją.

Pasak R.Šarkino, pokalbyje išsiaiškinta, kokių dar dokumentų reikia centriniam bankui, nes iki šiol pateikta medžiaga yra nepakankama. J.P.I. de Grimaldi, anot LB vadovo, pažadėjo pateikti trūkstamus dokumentus.

R. Šarkinas sakė manąs, kad LB valdyba balandį tikriausiai nebesvarstys J.P.I. de Grimaldi prašymo. Anksčiau centrinis bankas planavo nedelsti ir sprendimą priimti greitai.

Prašymą Lietuvos bankui "Snoras" bei potencialus jo investuotojas pateikė kovo 8 dieną. Centrinis bankas jį gali nagrinėti 30 dienų nuo paskutinio dokumento pateikimo.

Kovo mėnesį dėl netikslios akcininkų susirinkimo formuluotės "Snorui" nepavyko išplatinti naujosios akcijų emisijos, nors ji, kaip skelbia banko vadovai, jau pasirašyta ir J.P.I. de Grimaldi yra pasirašęs pasižadėjimą pervesti pinigus, kai tik bus gautas LB leidimas.

Kovo pabaigoje banko akcininkai pakeitė akcijų emisijos apmokėjimo tvarką, tačiau jos dar nėra patvirtinusi Vertybinių popierių komisija. Pasak komisijos pareigūnų, "Snoras" dar nėra pateikęs emisijos prospekto.

Jei VPK dar kartą užregistruos, naujos akcijos turės būti apmokėtos per 30 dienų po to, kai Lietuvos bankas suteiks leidimą pervesti lėšas į LB atidarytą "Snoro" kaupiamąją sąskaitą.

J.P.I.de Grimaldi, kuris, kaip skelbta anksčiau, atstovauja Londone veikiantiems fondas, į "Snorą" žada investuoti kaip privatus asmuo. Tačiau, pasak spaudos, jis žinomas ne finansų srityje, o muzikos leidybos, kino ir žiniasklaidos pasaulyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją