Pasak banko "Snoras" valdybos pirmininko Raimondo Baranausko, toks žingsnis buvo padarytas tam, kad šios didžiausios investicijos į Lietuvą atėjimas būtų maksimaliai skaidrus.

J.F. de Grimaldis kreipėsi į vienos didžiausių nepriklausomų tarptautinių audito bendrovių "Deloitte&Touche" Lietuvos padalinio partnerį Torbeną Pederseną (Torben Pedersen) ir aptarė galimybes padaryti viešą išvadą apie galimybę investuoti Lietuvoje 1,2 milijardus litų po balandžio 17-ąją Vilniuje įvykusio "Snoro" naujosios akcijų emisijos pirkėjo ir AB banko "Snoras" valdybos pirmininko Raimondo Baranausko susitikimo su Lietuvos banko valdybos pirmininku Reinoldijumi Šarkinu. Pokalbio metu buvo aiškinamasi, kokią papildomą informaciją dar galima būtų pateikti centriniam bankui, kad šis galėtų kuo greičiau priimti sprendimą leisti apmokėti nupirktas banko "Snoras" akcijas.

Tarp audito bendrovės "Deloitte&Touche" ir J.F. de Grimaldžio taip pat buvo pasirašytas konfidencialumo susitarimas, kuris yra būtinas tam, kad nenukentėtų audituojamojo verslo interesai dėl svarbios informacijos paviešinimo.

"Snoro" banko atstovų teigimu, audito bendrovės informaciją bei išvadas kaip papildomus paaiškinimus J.F. de Grimaldis ketina artimiausiu metu pateikti Lietuvos bankui, kaip ir buvo sutarta su šio banko valdybos pirmininku R.Šarkinu susitikimo metu.

"Snoro" bankas tikėjosi kovo mėnesį baigti procedūras, susijusias su nauja rekordine 1,2 mlrd. litų akcijų emisija, kuri Vertybinių popierių komisijos buvo įregistruota vasario 8-ąją ir turėjo būti apmokėta per trisdešimt dienų. Tai nepavyko, nes Lietuvos bankas paprašė iš emisijos pirkėjo papildomų dokumentų, todėl galutinio sprendimo terminas nukeltas.

Jei emisija būtų įregistruota, šis akcininkas valdytų 89,7 proc. banko "Snoras" akcinio kapitalo. Dabar šio banko akcijos yra įvairių užsienio kompanijų rankose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją