Paryžiuje įsikūręs vežėjas minėtąjį planą buvo priverstas pradėti svarstyti po to, kai avialinijų lėktuvų darbuotojai atsisakė prisiimti valytojų pareigas pigių skrydžių metu – aviakompanija tokiu būdo norėjo susigrąžinti prarastas pozicijas provincijų oro uostuose, žurnalistams sakė darbuotojų profesinės sąjungos atstovas.

Kompanijos „Air France“ vykdomasis direktorius Pierre‘as-Henri‘s Gourgeonas nori atsisakyti oro uostuose dirbančių valytojų paslaugų – tuomet lėktuvai skristų ilgiau, skrydžiai atpigtų, o į regioninius oro uostus būtų įpūsta daugiau gyvybės. Tačiau profesinių sąjungų bruzdėjimai jau privertė atsisakė vienos iš planuotų naujų skrydžių bazių. Tuo tarpu „EasyJet“ pradėjo skrydžius į Prancūziją, o Ispanijos aviakompanija pradėjo vykdyti skrydžius į Tulūzą, kur veikia ir „Air France“.

Regiono pigių skrydžių lyderis „Ryanair“ dėl P.H. Gourgeono plano nesijaudina ir minėtąją strategiją įvardija kaip „apgailėtiną“, per interviu sakė kompanijos vykdomasis direktorius Michael O‘Leary‘s.

„Nė viena nacionalinė avialinijų kompanija per visą istoriją nesugebėjo sukurti sėkmingų pigių skrydžių paslaugų“, - teigia „Ryanair“ vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją