Šiai įmonei priklauso 45 proc. privilegijuotų Lietuvos banko „Snoras“ akcijų be balso teisės, rašoma banko internetiniame puslapyje. Paprastosios banko „Snoras“ akcijos (68,1 proc.) priklauso rusų milijardieriui Vladimirui Antonovui, kuris taip pat yra Latvijos „Krājbanka“ – didžiausio „airBaltic“ kreditoriaus – valdybos narys.

Oficialiais Įmonių registro duomenimis, oficialūs „Trasatlantic Holdings Company“ pareigūnai – Zorigto Nikolajevas, Sergejus Jarcevas ir Jevgenijus Jakovlevas.

O Vladimiro Antonovo paskyroje socialiniame tinkle „Linkedin“ rašoma, kad V. Antonovas susijęs ne tik su bankais „Snoras“ ir „Krājbankа“, bet nuo 2009 m. jis taip pat yra „Trasatlantic Holdings Company“ valdybos narys.

Apie tai, kad už 11 proc. akcijų sumokėjo Liuksemburge registruota įmonė, kuri rugsėjo 1 d. oro linijų bendrovei pervedė 9,66 mln. eurų (apytikriai 33,35 mln. Lt) iš „Latvijas Krājbankа“ sąskaitos, pranešė Latvijos teisingumo ministras Aigaras Štokenbergas.

Politikas neatmeta galimybės, kad asmenų, susijusių su šia įmone, tapatybes galima bus nustatyti per baudžiamąjį procesą, kuris anksčiau ar vėliau bus pradėtas. Tada bus galima išaiškinti ir pinigų šaltinį, iš kurio sumokėta už akcijas, nes Liuksemburgo įmonė, greičiausiai, yra tik tarpininkė, spėja ministras.

Oro linijų bendrovės prezidentas ir vienintelis valdybos narys Bertoltas Flickas akcijų pardavimo sutartį pasirašė rugsėjo 1 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją