„AirBaltic“ lėktuvai į Taliną turėjo pakilti 08.15 ir 19.55. „AirBaltic“ atstovės Lietuvoje vadovas Tadas Vizgirda teigia, kad skrydžiai trims dienoms iki šeštadienio atšaukti jau prieš dvi savaites.

„Talinas yra verslo kryptis, todėl per Jonines nėra srautų. Bilietų nepardavinėjame jau nuo birželio 9 dienos. Tiems, kurie spėjo nusipirkti - grąžiname pinigus, arba nuskraidinsime per Rygą“, - DELFI teigė T. Vizgirda. Anot jo, daugiau jokių atšaukimų iš Vilniaus ar kitų oro uostų nėra suplanuota.

Daugėjant prieštaringos informacijos apie Latvijos skrydžių bendrovės „airBaltic“ patiriamus nuostolius bei neva gręsiantį bankrotą, Lietuvos susisiekimo ministerija kreipiasi į Latvijos susisiekimo ministeriją ir Lietuvos ambasadą Latvijoje su prašymu pateikti informaciją apie šios įmonės perspektyvas.

Ministerija teigia, kad toks kreipimasis inicijuotas pastaruoju metu gaunant nemažai Lietuvos piliečių, žiniasklaidos bei turizmo organizacijų paklausimų dėl skrydžius Lietuvoje vykdančio „airBaltic“ patikimumo ir veiklos tęstinumo.

Ministerija taip pat paprašė, kad Lietuvos civilinės aviacijos administracija pateiktų naujausią informaciją, kaip minėta bendrovė vykdo su keleivių skraidinimo saugumu susijusius reikalavimus.

„Air Baltic Corporation" įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., „Baltijas aviācijas sistēmas SIA" – 47,2 proc. akcijų.

Lietuvoje „airBaltic" skraido iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją