Tarptautinis Rygos oro uostas iki šiol nesulaukė oro linijų bendrovės „airBaltic“ paaiškinimo dėl septynių atšauktų, informuoja DELFI.lv. Kaip buvo pranešama anksčiau, rugsėjo 13 d. „airBaltic“ atšaukė septynis skrydžius iš / į Talino, Vilniaus, Stokholmo, Briuselio ir Berlyno.

Atstovė pabrėžė, kad oro uosto vadovybė iki šiol nesulaukė „airBaltic“ paaiškinimo dėl atšauktų skrydžių. Nėra informacijos ir apie tolimesnius oro vežėjo planus.

Reisų atšaukimo priežasčių nežinojo ir Latvijos civilinės aviacijos agentūros direktorius Maris Gorodcovas. Latvijos Susisiekimo ministerija jau paskelbė kompanijos veiksmus kenkėjiškais.

Oro uosto valdybos vadovas Arnis Luksė interviu teigė, kad šiuo metu oro uostas dirba intensyviau, kad nekiltų netvarkos. Kol kas nepavyko susisiekti su kompanijos vadovybe.

„airBaltic“ korporacinės komunikacijos viceprezidentas Janis Vanagas patvirtino, kad pirmadienį kompanija atšaukė skrydžius į keturias vietas – į Berlyną (skrydžiai BT213 ir BT214), į Briuselį (BT603 ir BT604),į Taliną (BT361 ir BT362) ir į Vilnių (BT347 ir BT348).

„Į šiuos miestus „airBaltic“ vykdo skrydžius po kelis kartus per dieną, nė vienas iš atšauktų skrydžių nebuvo vienintelis tą dieną. „airBaltic“ atsiprašo keleivių už nepatogumus“, – pasakė jis ir pridūrė, kad šiuo kompanijos svarbiausia užduotis – suteikti keleiviams įstatymo numatytą pagalbą, išmokėti kompensacijas, taip pat – pasiūlyti alternatyvias galimybes kelionėms.

Priežasties nenurodė

Kaip DELFI informavo Tarptautinis Vilniaus oro uostas, antradienį atšaukti skrydžiai Ryga – Vilnius – Ryga.

"Įspėjant apie atšauktus skrydžius "airBaltic" priežasčių nenurodė", - DELFI teigė Vilniaus oro uosto atstovė spaudai Sandra Šiaulienė.

Lietuvos civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla DELFI taip pat sakė neturįs informacijos, kodėl bendrovė atšaukinėja skrydžius.

„Ne, kol kas ne (nežinoma priežastis – DELFI). Kalbėjau su savo kolega Latvijoje, jis taip pat kol kas nežino priežasties ir Latvijos Vyriausybė dar nėra informuota. Įmonė privalo nurodyti priežastį, tačiau kol kas tyli. Jie nepateikia ne tik mums, bet ir Rygos oro uoste niekas nežino“, – komentavo jis.

Latvijos prezidentas negalės grįžti iš Briuselio

„AirBaltic“ atšaukus reisą „Briuselis–Ryga“, Latvijos prezidentas Andris Berzinis antradienį vakare negalės grįžti į Latviją iš komandiruotės.

„Prezidentas taip pat tapo B. Flicko („airBaltic” vadovo – DELFI) politikos įkaitu“, – agentūrai BNS pareiškė jo atstovė spaudai Liga Krapanė.

L. Krapanės teigimu, A. Berzinis planavo išskristi į Rygą pirmadienį vakare, tačiau reisas buvo atšauktas, o skrydis atidėtas iki antradienio vakaro, bet paaiškėjo, kad ir šis skrydis taip pat neįvyks. Šiuo metu prezidentui ieškomi kiti grįžimo variantai, tačiau bilietai į likusius reisus itin paklausūs ir juos sunku gauti.

A. Berzinio vizito Briuselyje metu jį lydi L. Krapanė, kanceliarijos vadovas Gundaras Daudzė ir patarėjas užsienio politikos klausimais Andris Pelšas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)