Dokumente skelbiama, kad Latvijos valdžia privalo nedelsiant „airBaltic“ avialinijoms skirti mažiausiai 90 mln. latų, o dar 450 mln. latų (2,191 mlrd.) po to skirti ilgalaikės finansinės pagalbos forma. Jei Latvijos valstybė parduotų jai priklausančias „airBaltic“ akcijas, tuomet avialinijų kompanija galėtų gauti reikiamą finansavimą ir toliau teikti kokybiškas pervežimo oru paslaugas. Ministras pasisako už tai, kad valstybė parduotų savo dalį „airBaltic“ akcijų.

Kaip skelbia TV3, prieš kelias savaites Latvijoje lankėsi vienas iš stambiausių Kinijos oro linijų „Hainan Airlines“ steigėjų ir vadovų. Jis buvo susitikęs su U. Auguliu ir išreiškė norą iš Latvijos valstybės perpirkti „airBaltic‘ akcijas.

Derybų metų kainos klausimas esą keltas tuomet dar nebuvo. Pranešama, kad kinai jau 2010 metais domėjosi „airBaltic“ akcijų įsigijimu, tačiau tuomet šalies ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis aiškaus atsakymo jiems nedavė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją