Be to, J. Tamulis susijęs ir su kompanija FLS, kurioje rugsėjo pabaigoje Prevencijos ir kovos su korupcija biuras atliko kratą (tuo metu buvo atliekamas tyrimas dėl „airBaltic“). Kaip matyti iš „Pietiek.com“ išplatintų dokumentų, tarp skolinių „airBaltic“ įsipareigojimų yra ir 5 707 980 eurų (19,7 mln. Lt) suma, šalia kurios yra paaiškinimas – „lėktuvų atsarginių dalių pirkimas“ iš kompanijos „KD Jet“. Skirtingai nuo kitų įsipareigojimų (prekės ženklų pirkimas, kreditai iš „Krajbanka ir BAS ir t. t.), apie šią skolą anksčiau neskelbta.

Nepaisant to, kad sprendžiant iš dokumentų, „KD Jet“ dalyvavo milijoniniame lėktuvų atsarginių dalių pirkimo sandoryje, iki šiol ši kompanija dirbo nuostolingai ir turėjo kelių tūkstančių latų nuostolį. Nuo balandžio iki liepos „KD Jet“ užregistravo penkių milijonų (latų – DELFI; 24,7 mln. Lt) komercinį užstatą, kuris, pagal dokumentus, buvo sumokėtas „Latvijas Krajbanka“ antrinei įmonei – „LKB Lizings“.

Nuo 2011 m. gegužės „KD Jet“ visiškai priklauso kovą įsteigtai Lietuvos įmonei „Lionera“. Įmonės savininkė buvo Vilniaus gyventoja Natalija Šliogerienė, tačiau nepraėjus nė mėnesiui, „Lionera“ atiteko konsultacinei kompanijai JTC, kuri priklausė J. Tamuliui. Jis tapo jos vadovu, rodo Latvijos įmonių registro duomenys.

Kompanijos „KD Jet“ savininkai dažnai keitėsi. Ją įkūrė 2005 m. (vienas iš steigėjų – „Kurzemes degviela“ ir Uldis Arnicanas – „Livu akvaparks“ savininkai). Nuo 2008 m. lapkričio dalinai, o nuo 2009 m. visiškai kompanija dviem mėnesiams perėjo bendrovei „Tolero“ (kuri šiuo metu likviduota). Didžiausia „Tolero“ akcijų dalis priklausė garsiam verslininkui Erikui Teilanui. 2010 m. 90 proc. kompanijos akcijų įsigijo Jūrmalos gyventojas Igoris Lukjanovas, o 2011 m. vasarį „KD Jet“ įsigijo antrinė BAS įmonė – „North Hub“. BAS valdybos narys Alnis Vitolis nusipirko „KD Jet“ kovą ir galiausiai kompanija perėjo lietuvių įmonės „Lionera“ nuosavybėn.

Rugsėjo pabaigoje DELFI rašė, kad Prevencijos ir kovos su korupcija biuras atliko kratą bendrovėje „airBaltic“ ir dar trijose bendrovėse – FLS, „North Hub Services“ ir „Baltic Miles“. Nuo 2011 m. gegužės įmonė FLS priklauso „Bridge Capital“, kurios valdybos narys ir vienas iš savininkų yra J. Tamulis.

1990 – 1992 m. J. Tamulis buvo Aukščiausiosios Tarybos (Atkuriamojo Seimo) deputatas. 1992 m. dalyvavo rinkimuose į Seimą, buvo Liberalų sąjungos valdybos narys, pasirašinėjo Kovo 11-osios nepriklausomybės atkūrimo akte. J. Tamulis yra „Bridge Capital“ partneris Lietuvoje. Kompanijos interneto svetainėje pranešama, kad J. Tamulis išsaugojo artimus santykius su įtakingais Lietuvos politikais, kurie reguliariai su juo konsultuojasi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)