Su šiuolaikiniais, ekonomiškais lėktuvais „airBaltic“ sumažins išlaidas skrydžiams, o tai ypač aktualu brangstant kurui ir klientams reikalaujant vis daugiau pigių bilietų, rašoma bendrovės vykdomojo direktoriaus Bertoldo Fliko pranešime spaudai.

Aštuonis lėktuvus nupirko kompanija „Nordic Aviation Capital“ (NAC), o „airBaltic“ sudarė su šia kompanija išperkamosios nuomos sutartį. Trys lėktuvai (kurių vertė – 79,5 mln. dolerių; 208,5 mln. Lt) jau buvo „airBaltic“ nuosavybė. Dabar jie perėjo kompanijai NAC, o „airBaltic“ naudosis jais išperkamosios nuomos sutartimi.

Jau buvo pranešama, kad iki 2013 m. „airBaltic“ žada pakeisti 20 turimų „Boeing“ lėktuvų ir įsigyti dar 10 naujų.

1995 m. įsteigta bendrovė vykdo tiesioginius skrydžius iš Rygos, Vilniaus ir Talino, taip pat keliais vidiniais skrydžiais Suomijoje.

52,6 proc. bendrovės akcijų priklauso Latvijos vyriausybei, 47,2 proc. – įmonei „Baltijas aviacijas sistemas“, kurios vienintelis vadovas – prezidentas ir vykdomasis „airBaltic“ direktorius B. Flikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją