Tokius patarimus į duobę įvažiavusiems vairuotojams ketvirtadienį dalijo premjeras Andrius Kubilius, Vyriausybės valandos metu atsakydamas į Krikščionių partijos frakcijos parlamentaro Ligito Kernagio klausimą.

Seimo narys susidomėjo, kodėl Vilniuje į duobes įvažiavusiems ir žalą patyrusiems vairuotojams mokamos kompensacijos, o Kaune – išrašoma bauda.

„Jums, ko gero, ne paslaptis, kad miestuose po žiemos atsirado labai daug duobių. Nemažai vairuotojų į tas duobes ir įvažiuoja. Vilnius tą problemą sprendžia labai paprastai, vairuotojams paprasčiausiai kompensuoja nuostolius ir tiek. Tačiau Kaune vairuotojui įvažiavus į duobę ir iškvietus policiją tam, kad būtų užfiksuotas draudiminis įvykis, policija jį baudžia už tai, jog jis įvažiavo į duobę, dėl to, kad nesilaikė saugaus atstumo nuo duobės, greičio ir taip toliau“, - aiškino L. Kernagis ir pasiteiravo, ar į duobę įvažiavęs ir už tai nubaustas premjeras A. Kubilius jaustųsi kaltas.

„Kaip žinote, ministras pirmininkas šiaip jau visada yra kaltas dėl visko, tai čia nėra ko klausti. Visada jaučiuosi kaltas, net ir tada, kai į duobę įvažiuojate jūs. Nežinau, ką čia daugiau galėčiau atsakyti“, - pusiau juokais, pusiau rimtai atsakinėjo ministras pirmininkas.

A. Kubilius teigia matąs problemų dėl kelių infrastruktūros, tačiau, jo teigimu, paprastų sprendimų čia tikėtis nereikėtų, mat tuomet reikėtų perskirstyti biudžeto išlaidas, o šiaip ar taip valstybės ir „Sodros“ biudžetai yra deficitiniai.

„Kaip žinia, Seimas, atrodo, antradienį priėmė rezoliuciją, ragindamas perskirstyti akcizą, tai kainuotų kelis šimtus milijonų litų. Bet noriu pasakyti, kad tai reiškia visų kitų išlaidų perskirstymą. Kolegos tik ką sakė, kaip čia dar daug yra įvairių įsipareigojimų, ypač pensininkams ir švietimui bei visoms kitoms sritims, todėl tokio lengvo perskirstymo negalime numatyti. Mes esame svarstę Vyriausybėje kelių infrastruktūros tvarkymo ir plėtros strateginius reikalus geram kitam dešimtmečiui ir iš tiesų turime rasti ilgalaikius sprendimus, tame tarpe ir tai, kaip netampant tos pačios antklodės normaliai finansuoti“, - aiškino premjeras.

Tačiau jis nesiėmė pamokslauti, kaip turėtų elgtis Kelių policija, iškviesta kuriam nors vairuotojui įvažiavus mieste į duobę.

„Kaip turi elgtis kelių policija, kai kas nors įvažiuoja į duobę ir ar tai yra kelininkų kaltė, ar tai yra vairuotojo kaltė, aš tikrai nesiimu spręsti, gali būti ir skirtingų atvejų. Kaip žinia, yra ir vairuotojų, kurie mėgsta kartais greitį viršyti tam tarpe ir miestuose, kur yra duobėtų gatvių. Šiuo atveju policininkai yra visada teisūs ir aš raginu nesiginčyti bei visada jaustis kaltais, jeigu policininkai sako, kad esi kaltas“, - pridūrė A. Kubilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją