Savivaldybės įmonėje „Vilniaus viešasis transportas“ dirbantys vairuotojai jau keletą metų skaičiuoja darbdavio skolą – neišmokėtus papildomus atlyginimus už 2009, 2010 ir 2011 m. Antradienį vykusiame posėdyje buvo svarstoma dėl šių atlyginimų išmokėjimo, atlyginimų investavimo ir delspinigių.

„Dabar yra iškeltas kolektyvinis ginčas dėl visų šių punktų, vyksta derybos su darbdaviu“, – sakė įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ Naujosios profesinės sąjungos pirmininkė Alina Ryžinskaja.

Darbuotojai suskaičiavo, kad nesumokėtų pinigų suma vienam asmeniui siekia 15 tūkst. litų, neatskaičius mokesčių. Moteris teigė, kad darbdavio pasiūlyta nuolaida jiems yra per didelė.

Su klausimu, kada bus išmokėti atlyginimai, ir įspėjimu dėl galimo streiko į miesto merą Artūrą Zuoką socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi ir vienas vairuotojų. Jis rašė: „Mere Zuokai, kada bus išmokėti atlyginimai UAB “Vilniaus viešasis transportas„ darbuotojams ir metiniai atlyginimai už darbo rezultatus? Yra iškeltas kolektyvinis ginčas, ir manau, neradus bendro sprendimo artimiausiu metu bus neterminuotas darbuotojų streikas, kuris tik sukels problemų vilniečiams... Tuo labiau visa tai būtų prieš Seimo rinkimus...“

Meras į tai atsakė: „Tokių prisiimtų įsipareigojimų dabartinis Vilniaus biudžetas neturi jokių galimybių įvykdyti. Tarsimės, ir tikiu, kad atsakingos profsąjungos supranta situaciją bei miesto galimybes.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)