Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", Alytaus taryba nusprendė statyti ketvirtąjį mieste tiltą per Nemuną. Naujasis, ne automobiliams skirtas maždaug 5 metrų pločio ir 240 metrų ilgio tiltas sujungs Alytaus piliakalnį bei jo prieigas su Kurorto ir Miško parkais.

Naujasis tiltas kainuos nuo 20 iki 23 mln. litų. Daugiau kaip 92 proc. projekto vertės bus finansuojama iš Europos Sąjungos fondų, likusią dalį investuos Alytaus miesto savivaldybė.

Pasak dienraščio, naujojo tilto tiesimas ir jo prieigų sutvarkymas bei pritaikymas poilsiui - dalis projekto, apimančio dar du svarbius Alytui objektus - Mažosios Dailidės ežero bei Alytaus piliakalnio teritorijų sutvarkymą.

Pėsčiųjų ir dviračių tiltas nusidrieks buvusio geležinkelio tilto vietoje. Šis buvo pastatytas 1899 metais strateginiais carinės kariuomenės tikslais. Kilus Pirmajam pasauliniam karui, 1915 metais rusai besitraukdami tiltą susprogdino. Kadangi vokiečiams toks objektas buvo reikalingas, jie per kelis mėnesius vietoj betoninio tilto pastatė medinį. Medinis tiltas buvo naudojamas 12 metų, kol dėl saugumo reikalavimų Geležinkelių valdyba nusprendė jį išardyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją