Nuolaidos numatomos taikyti asmenims, gyvenantiems senamiestyje, vairuotojams su judėjimo negalia, taksi automobiliams, specialiosioms tarnyboms, autobusams.

Metiniam įvažiavimo mokesčiui Senamiesčio gyventojams, neįgaliesiems, spec. tarnyboms numatoma 95 proc. nuolaida (60 Lt metams), taksi automobiliams – 50 proc. nuolaida (625 Lt per metus).

Kaip DELFI sakė Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius, kada įsigalios sprendimas – neaišku. „Tai priklauso nuo to, kaip sklandžiai vyks viešųjų pirkimų konkursai, susiję su paslauga. Vertinant optimistiškai, apmokestinimas gali būti įvestas nuo sausio 1 d., bet gali būti ir nuo balandžio 1 d.”, - sakė vicemeras.

Anot savivaldybės, tikimasi, kad įvedus rinkliavas, Senamiestyje sumažės automobilių srautai – ši miesto dalis bus saugesnė ir patrauklesnė. Be to, Senamiestį lengviau pasiektų greitosios pagalbos, gaisrinės, policijos transportas.

Planuojamos naujos mokamo įvažiavimo įrangos kaina – apie 2,5 mln. litų, planuojamos surinkti pajamos iš rinkliavos – apie 8 mln. litų per metus. Už rinkliavas surinktas lėšas ketinama panaudoti tikslingai – pėsčiųjų takų dangos gerinimui, dviračių nuomos sistemos įdiegimui ir eksploatavimui.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją