„Troleibusas į autobusų parką grįžo visas išdraskytas, o kitame viskas yra puiku. Vairuotojas matė, kaip knygos buvo draskomos, bet kadangi ne jo pareiga yra ginti viską, kas yra viduje, tai tiesiog viskas taip ir liko. Draskė vienas jaunuolis. Knygų neliko, liko tik virbai, prie kurių jos buvo prikabintos“, – DELFI sakė leidyklos vykdomoji direktorė Jurgita Videikaitė.

2 ir 16 troleibusų maršrutuose keleiviams buvo siūloma paskaityti Elizabeth Gilbert apsakymų rinkinį „Piligrimai“. Kiekviename troleibuse buvo padėta po penkias tokias knygas. Po vandalų siautėjimo nė vienos knygos neliko 16 maršruto troleibuse.

„Liūdna. Skaudžiausia yra dėl to, kad daug kas į mus pašaipiai reagavo, kam pririšame knygas ir nepasitikime žmonėmis. O dabar praėjus dviems savaitėms jau nieko nebėra. Mes galvojome, jei planas pasiteisins, nuolat laikyti knygas troleibusuose. Dabar, manau, kad artimiausiu metu neplanuojame tęsinio ir svarstom, ar prie likusių vielų dar kabinti knygas“, – kalbėjo ji.

„Vilniaus troleibusų“ Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Skirmantė Mačionė spėja, kad vandalai troleibuse greičiausiai siautėjo savaitgalį. Jos teigimu, vairuotojas nematė, kas plėšė knygas.

„Tiesiog knygos dingo. Ilgapirščiai jas išnešė iš vieno troleibuso. Kol kas nežinau agentūros sprendimo, ar jas papildys, ar apskritai atsisakys. Vairuotojas nematė (kas atsitiko – DELFI). Kaip galiu vertinti, yra kaip yra, tokie keleiviai važiuoja. Vieni skaito, o kiti pasiima namo, kas nėra labai gražu“, – DELFI sakė „Vilniaus troleibusų“ Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė.

Iki šio incidento iš troleibusų buvo dingusi viena knyga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)