IX forto aikštelės naktį taps uždaros

IX forto muziejaus administracijos prašymas uždrausti naktimis statyti automobilius dvejose aikštelėse buvo patenkintas. Svarstyta uždrausti automobilius statyti nuo 20 iki 8 val. tik vienoje iš aikštelių, tačiau galiausiai priimtas sprendimas uždrausti statyti automobilius abejose aikštelėse.

IX forto aikštelėse vakarais susirenka jaunimas, kuris neretai aikšteles palieka prišiukšlintas, o kelis kartus nukentėjo ir pats muziejus.

Šios aikštelės tapo dar populiaresnės, kuomet draudžiantys naktimis parkuoti automobilius kelio ženklai buvo pastatyti prie Kauno pilies aikštelės. Analogiškas sprendimas buvo priimtas ir dėl IX forto aikštelių, todėl jaunimui teks ieškoti naujų susibūrimo vietų.

Dviratininkų balsas buvo išgirstas

Eismo saugumo komisija po ilgesnės diskusijos taip pat pritarė, kad būtų nupjauti apsauginiai stulpeliai dviračių takuose. Šie stulpeliai turėjo trukdyti mašinoms naudotis dviračių takais, tačiau jie daugiau žalos pridarė patiems dviratininkams.

Šie stulpeliai buvo gana sunkiai pastebimi ir ne vienas dviratininkas į juos įsirėžė.

„Stebiuosi, kaip dar iki šiol niekas nepadavė savivaldybės į teismą. Vienas dviratininkas atsidūrė komoje po atviro kaukolės lūžio. Ne motorinės transporto priemonės kelią didžiausią pavojų, o tie stulpeliai“, - komisijos posėdyje kalbėjo Linas Vainius, Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas.

Antradienį buvo priimtas sprendimas išmontuoti stulpelius ir stebėti situaciją. Jei bus konstatuota, kad motorinės transporto priemonės ėmė naudotis dviračių takais, vėl bus pastatyti nauji, tačiau gerai matomi stulpeliai.

Apsisukimas vėl bus atidarytas

Kuomet Kauno mero pareigas ėjo Andrius Kupčinskas, buvo uždarytas apsisukimas Baršausko gatvėje, ties „Molo“ prekybos centru ir Pašilės gatve. Tuomet neoficialiai teigta, kad būtent A. Kupčinskas pasirūpino tokiu sprendimu, nes jis pats gyvena Pašilės gatvėje, į kurią patenkama per minėtą apsisukimą.

Tačiau A. Kupčinsko kadencija baigėsi, panaikintas ir sprendimas uždaryti apsisukimą, kuris netrukus vėl bus atidarytas.

Taip siekiama mažiau apkrauti VI forto žiedinę sankryžą, nes ne maža dalis vairuotojų buvo priversti įveikti šį žiedą ir vėl grįžti į Pašilės gatvę.

Taip pat antradienį Eismo saugumo komisijos posėdyje nuspręsta praplatinti Šiaurės prospektą ties Sukilėlių prospektu. Šiuo metu šioje vietoje esančios trys eismo juostos neatitinka reikalavimų ir yra per siauros.

Taip pat iki 30 km/val bus ribojamas greitis visoje Senamiesčio zonoje. Taip pat šioje zonoje nebeliks nemokamų automobilių statymo vietų. Tiesa, šiam sprendimui dar turės pritarti Kauno miesto taryba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją