Taksi vairuotojai nuo sostinės „Siemens“ arenos pajudėjo 7:00 val. ir iki maždaug 9 val. ryto planuoja visa automobilių kolona važinėti po miestą. Iš viso tikimasi sulaukti 400-500 automobilių, šiuo metu jų susirinkę apie 40 - 50. Taksi automobilių greitis vidutiniškai siekia 20 - 30 km/h.

„Mes norime dirbti ir išmaitinti savo šeimas. Tie veiksmai, kurie buvo padaryti Mokesčių inspekcijos ir policijos, galėjo būti padaryti kitaip. Juk galėjo palikti dispečerius vietose, kad jie dirbtų“, - sako vienas iš taksi įmonės vairuotojų, kuriai šįryt negalima prisiskambinti trumpuoju numeriu 1313.

“Tikimės, kad susirinks 400 – 500 vairuotojų, važinėsime po Vilniaus miestą ir sieksime atkreipti valdžios dėmėsį, kad keli šimtai žmonių liko be darbo”, - sako “Taksi Lux” vairuotojas Viktoras Milevskis.

Antradienį po 18 valandos daliai taksi bendrovių jau buvo galima prisiskambinti, todėl protestas gali būti ne toks masinis, kaip tikėtasi. Tačiau susirinkę vairuotojai sako, jog atvyko paremti protestuojančių kolegų.

“Nežinome ką daryti. Likome be darbo“, - sako taksi įmonės vairuotojas, kuriai šįryt negalima prisiskambinti trumpuoju numeriu 1866.

Taip pat nepavyksta prisiskambinti bendrovėms trumpuoju numeriu 1410.

Susirinkę taksi vairuotojai pasiskirstė po miestą ir dalis jų suko ratus žiedais Konstitucijos, Savanorių prospektuose.

Šįryt DELFI pavyko susisiekti su penkiomis bendrovėmis, kurių trumpieji numeriai neveikė vakar iki 18 – 19 valandos, t.y. „Baltic Taxi“ (trumpasis numeris – 1440), “Vilniaus ekspresas” (tel. 1466), “Baltijos taksi” (tel. 1818), “Merselita” (tel. 1444) ir “Translota” (tel. 1477).

DELFI skelbė, kad po Mokesčių inspekcijos reido pirmadienį, vakar Vilniuje buvo beveik neįmanoma išsikviesti taksi. Vairuotojai teigia, jog darbo ritmą jiems sutrikdė patikrinimai.

Valstybinė mokesčių inspekcija ir Kriminalinės policijos biuras atliko kratas daugiau nei 30-yje sostinės taksi įmonių. Iš viso buvo atlikta daugiau kaip 60 kratų ne tik bendrovėse, bet ir jų vadovų ar akcininkų namuose, darbo vietose, transporto priemonėse. Skaičiuojama, kad šios įmonės užėmė apie 70 proc. Vilniaus miesto taksi rinkos.

Antradienį Vilniaus miesto I apylinkės teismas leido nuo vieno iki trijų mėnesių suimti penkis vadovaujančius tikrintų įmonių darbuotojus. 

Įmonių vadovai įtariami didelių sumų įmonių pinigų pasisavinimu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimu, apgaulingos apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimu, dokumentų klastojimu. Viso šioje byloje pareikšta, ar greitu laiku bus pareikšti, ne mažiau kaip 50 įtarimų asmenims, organizavusiems nelegalų verslą ir talkinusiems plataus masto nusikalstamoje veikloje.

Galimai taksi firmų padaryta žala valstybei dar skaičiuojama, tačiau, anot policijos, gali siekti dešimtis milijonų litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją