Banko „Finasta“ Kapitalo rinkų departamento analitikas Tadas Povilauskas sako, kad iki penkių litų ribos liko apie porą savaičių, jeigu konfliktas tarp JAV ir Irano nepaaštrės. Naftos kaina už barelį šiuo metu siekia apie 126 JAV doleriai už barelį ir kainos augimas, palyginti su vasariu, apstojo.

„Šiomis dienomis kainos augimas sustojo, kuomet ankstesnėmis savaitėmis labai smarkiai ėjo į viršų. Dabar tas augimas kaip ir lėtėja, gal ir galima įžvelgti, kad artimiausiomis dienomis neturėtų augti, galbūt net įmanomas nedidelis sumažėjimas, siejamas su vos vos sumažėjusia įtampa tarp JAV ir Irano“, - svarsto analitikas.

„Gal penkių litų už benziną artimiausiu metu ir nebus. Tikiuosi, dar bent porą savaičių“, - sakė T. Povilauskas pridurdamas, kad prognozuoti naftos rinką daugiau nei dviems savaitėms – sudėtinga. Tačiau analitikas neatmeta, kad ir iki to laiko, paaštrėjus įtampai tarp Irano ir JAV, benzinas Lietuvoje gali kainuoti 5 litus už litrą.

„Mačiau, kad ir kitose degalinėse šiandien perkopė 4,9 lito. Viskas priklauso nuo rinkos (...) Kaina ganėtinai nenuspėjama“, - sako lietuviškų degalinių sąjungos, vienijančios 30 įmonių, vykdantysis direktorius Vidas Šukys.

Didžiausia Baltijos šalyse naftos perdirbimo gamykla „Orlen Lietuva“ nuo komentarų apie galimas degalų kainų prognozes susilaiko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)