Tiek šiauliečiai, tiek mūsų miestą pravažiuojantys vairuotojai seniai svajojo apie dar vieną gatvę, kuri sujungtų centrinę miesto dalį ir pietinį rajoną. Ypač daug nepatogumų patirdavo Radviliškio ar Kelmės kryptimis vykstančių krovininių transporto priemonių vairuotojai. Sunkiajam transportui reikėjo judėti apkrautomis miesto pagrindinėmis gatvėmis.

Dabar bus kur kas patogiau- atsiradus naujoms gamykloms industriniame parke, ar gausėjant krovinių pervežimams atidarius logistikos centrą šis naujas išvažiavimas iš miesto bus ypač reikalingas.

Atkarpa sujungusi Išradėjų ir Sembos gatves kainavo įspūdingą sumą, per 16 milijonų litų, tačiau ir tų lėšų užteko tik daliai naujos gatvės. Rangovai sako, kad teko pasirinkti ekonominį variantą, mat pagal projektą kelias turėjo būti keturių juostų, dabar nutiesta tik pusė, kitą pusę bus galima įrengti vėliau, kai miestas turės dar pinigų.

Vidinis aplinkkelis pagal sutartį turėjo būti baigtas tik kitais metais, kelininkai suskubo darbus baigti dar šiemet, nors sako, kad oro sąlygos buvo ypač nepalankios.

Lėšas vidiniam aplinkkeliui skirtos iš Europos sąjungos fondų, dar dalį pinigų skyrė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją