„Mes norėtume, kad Vilnius būtų tarp tokių Europos miestų kaip Viena, Paryžius, Londonas, Kopenhaga. Norime skelbti konkursą, kad Vilniaus mieste atsirastų dviračių nuomos sistema. Panašią buvau pristatęs būdamas meru praėjusioje kadencijoje 2007 m.“, – antradienį žurnalistams sakė A. Zuokas.

Dviračių nuomos sistemos konkursas bus rengiamas pavasarį. Jei jis vyks sėkmingai, sistemos įrengimo darbai gali prasidėti jau vasarą. Pagal projektą mieste numatyta įrengti 40 dviračių nuomos punktų, mieste būtų apie 350 dviračių.

„Be abejonės, oranžinė spalva bus vienas konkurso reikalavimų“, – teigė A. Zuokas. Pirmąsyk oranžiniai dviračiai Vilniuje pasirodė 2001 metais, tačiau tąkart niekaip neapsaugotos transporto priemonės vos per savaitę buvo išvogtos.

„Šiuo atveju skelbiame konkursą mainais į lauko reklamą. Tai tipinis modelis, mums tai nekainuotų“, – į klausimą, kiek dviračių nuomos sistema Vilniui kainuos, atsakė A. Zuokas.

DELFI primena, kad šiuo metu Vilniuje veikia elektrinių dviračių nuomos punktai. Tačiau elektriniai dviračiai populiarumo tarp vilniečių ir sostinės svečių nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją